Afkomstig van “Next Station” (eigen beheer, 2017)
Ruim vier jaar geleden besteedden we aandacht aan “The River”, het debuut van multi-instrumentalist/Chapman Stickspeler Marco De Angelis. We omschreven de muziek destijds als een fraai samengaan van Mike & The Mechanics-achtige progressieve pop en Pink Floyd-gerelateerde sfeertjes.
Deze omschrijving is ook op “Next Station”, de tweede CD van deze Italiaan van toepassing, waarbij een nog breder spectrum aan stijlen samengevoegd worden.
Zo horen we in de relatief kortere stukken (die bijna allemaal boven de zes minuten klokken) nu ook de catchy elementen van bands als Mr. Mister en World Trade en komt in het bijna kwartier lange “A Proggy Night In London” een modern kijk op het oude Genesis om de hoek kijken. En ja, ook Pink Floyds erfenis, inclusief solowerk van Gilmour en Waters, heeft nog steeds invloed op De Angelis. Toch weet hij zijn eigen creativiteit duidelijk naar voren te brengen.
Zo is de productie uiterst helder en gedetailleerd en geven gastzangers Nad Sylvan, Robbie Wyckoff (uit de Roger Waters Band!) en Göran Edman de hun toebedeelde songs een eigen karakter.
Belangrijkste instrumentalist naast De Angelis zelf is drummer Cristiano Micalizzi, wiens discografie, bijzonder indrukwekkend te noemen is.
Van “Next Station” is nu het door Wyckoff gezongen titelnummer te beluisteren.

Xymphonia website:

Reviews Reviews station